Het Energielandschap

Ontdek hoe het energiesysteem werkt in negen e-learning modules

Een serie e-learning modules die elke werknemer in de energiesector de basis bij kan brengen. Dat was de opdracht van het Energy Delta Institute. Het uiteindelijke product bestaat uit negen modules die elk een aspect van de energie-industrie toelichten en die samen de hele industrie beslaan. Hierbij lag de focus op high-end vormgeving, animaties en storytelling: elke module draaide rond een probleem in het fantasieland Galvania.

Enkele feiten

  • 9 modules ontwikkeld
  • 90 minuten aan unieke animaties
  • 10 keer toegepast in cursussen
  • 150 gebruikers

De uitdaging

Het Energy Delta Institute had de wens om een ‘Energielandschap’ te laten ontwikkelen, een serie e-learning module die het energiesysteem of delen daarvan uitleggen aan nieuwe werknemers in de energie-industrie. Deze modules moesten niet alleen zeer toegankelijk zijn qua niveau maar ook een high-end uitstraling overbrengen.

De oplossing

Gedurende een periode van 2 jaar is het Energielandschap gebouwd in de vorm van negen e-learning modules. Elke module speelt rond een probleem in het energiesysteem van het fantasieland Galvania, en is vraag-gestuurd opgebouwd. Dit betekent dat de cursist vragen moet beantwoorden, vaak zonder voorkennis, en leert van zijn fouten en de feedback. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van animaties en unieke vormgeving om een high-end uitstraling aan de modules te geven.

De impact

De losstaande modules zijn toegepast in verschillende cursussen en gevolgd door honderden cursisten. Daarnaast is het energielandschap in zijn geheel beschikbaar via het leermanagementsysteem van het Energy Delta Institute.

Een veelgehoorde opmerking van alumni is dat het geboden overzicht van het systeem helpt bij het plaatsen van specifieke problemen in de ingewikkelde industrie.

Meer weten?

Neem dan contact op


Milan Vogelaar


milan@starklearning.nl +31 (0)85 303 2606

Contact