Energy Delta Institute

Online leren: van strategiebepaling tot uitvoering

Vanaf nul een strategie voor online leren opstellen en uitvoeren, dat was de uitdaging die het Energy Delta Institute ons voorlegde.

De uitdaging

Het Energy Delta Institute had een sterke wens om hun klassikale trainingsaanbod uit te breiden met online en blended trainingsvormen. Zij hadden echter geen eigen expertise om dit uit te voeren. Aan ons werd dus gevraagd een strategie op te stellen voor online educatie binnen de business school, en deze uit te voeren.

Enkele feiten

  • 10+ blended cursussen
  • 1 LMS voor alle online diensten
  • 18.000 bestaande leerobjecten
  • 200 personen getraind

De oplossing

Als eerste hebben wij een strategie opgesteld op basis van de specifieke behoeften van het Energy Delta Institute. Daarna is op basis van deze strategie een leermanagementsysteem (LMS) gekozen, in dit geval viel de keuze op het LMS van CrossKnowledge. Dit is niet alleen een zeer sterk LMS, maar biedt ook een bilbiotheek met meer dan 18.000 leerobjecten. Daarnaast hebben wij meerdere inhouse blended trajecten ontwikkeld, gebruikmakend van de CrossKnowledge bibliotheek, het zelf-ontwikkelde Energielandschap en andere digitale leermaterialen.

De impact

Online en blended leren is tegenwoordig een integraal onderdeel van de aanpak van het Energy Delta Institute. Het geselecteerde LMS wordt bij elke cursus gebruikt voor de verspreiding van cursusdocumentatie en leermaterialen.

Vooral blended leren bleek een enorme toegevoegde waarde, in de klassikale sessies kan nu veel meer worden gediscussieerd in plaats van het behandelen van basisinformatie.

Meer weten?

Neem dan contact op


Milan Vogelaar


milan@starklearning.nl +31 (0)85 303 2606

Contact