Gasunie

De samenwerking tussen Gasunie en STARK Learning leverde een sterk resultaat.

Met Gasunie hebben wij een pilot project uitgevoerd om te evalueren of e-learning een passende vorm is voor de gebiedstechnici. Deze gebiedstechnici verzorgen het dagelijks beheer en onderhoud van het gastransportnet en werken verspreid door het hele land. In de pilot is een klassikale training van één dagdeel omgezet naar een e-learningcursus van ongeveer twee uur. Het onderwerp van de cursus is een controlesysteem dat gebruikt wordt in de meet- en regelstations van Gasunie.

Enkele feiten

  • 50 cursisten per jaar
  • 2 uur e-learning verdeeld over 5 modules
  • Gemiddeld 6 uur besparing per cursist

De uitdaging

De klassikale training werd enkele keren per jaar gegeven door een docent in het Gasunie opleidingscentrum in Deventer. De cursisten moesten hiervoor vanuit alle hoeken van het land naar het opleidingscentrum reizen om de training te kunnen volgen. Hierdoor kostte de training voor veel cursisten een volle werkdag, terwijl de cursus zelf slechts één dagdeel besloeg.

De oplossing

In nauwe samenwerking met de docent van de training en de opleidingsadviseur hebben wij het cursusmateriaal omgezet naar een interactieve digitale leervorm. De cursus is verdeeld in vijf modules die elk tussen de 15 en 30 minuten duren. De totale lengte van de cursus is hiermee ingekort van één dagdeel naar twee uur.

De impact

Door het omzetten van de klassikale training naar een e-learningcursus bespaard Gasunie op reistijd en trainingskosten. De gebiedstechnici kunnen nu de cursus volgen op een moment en locatie die hen het beste past. Sinds de ingebruikname van de e-learningcursus is deze al door meer dan 50 werknemers gevolgd en is de klassikale variant geschrapt uit het cursusaanbod.

Meer weten?

Neem dan contact op


Milan Vogelaar


milan@starklearning.nl +31 (0)85 303 2606

Contact